Halojensiz (Halogen-Free) Kablo Kanalı Kullanmak Neden Önemlidir?

0
3992

2019 yılında sadece İstanbul’da konut, fabrika, iş merkezi gibi yapısal binalarda 4966 adet yangın meydana geldi. Sayının bu denli yüksek olması nedeniyle bu yangınların en az hasarla atlatılabilmesi için, elektrik sistemlerinin güvenilir bir yapıda seçilmesi gerekmektedir. Sanılanın aksine yangın esnasında meydana gelen yaralanmalar veya ölümler alev kaynaklı değil, zehirli gazların meydana getirdiği duman nedeniyledir. Özellikle PVC malzemeden yapılmış ürünler, yangın esnasında ciddi zehirli gaz oluşumuna neden olmaktadır. Ayrıca ortaya çıkan siyah duman nedeniyle acil çıkış tabelaları görünememekte ve o alanda paniğe neden olmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için özellikle hastane, alışveriş merkezi, eğitim kurumları, maden tesisleri, demiryolları, fabrikalar gibi yoğun kullanıma sahip alanlarda halojensiz malzemeler kullanmak büyük önem taşır.

İlginizi Çekebilir: Doğru klemens seçimi

Halojensiz malzeme nedir?

Halojenler, periyodik tablonun 7A grubunda bulunan, tepkimeye eğilimli ametallerdir. Doğada elementel olarak değil, mineraller halinde bulunurlar. Oda koşullarında flor ve klor gaz, brom sıvı, iyotsa katı haldedir. Zehirli ve tehlikeli elementler olarak bilinirler. İşte halojensiz malzeme bu ametalleri içermeyen malzemelerdir. Halojen içeren bir malzeme yandığında ortaya çıkan hidroklorür (HCl) havadaki gazlarla birleşerek hidroklorik asit meydana çıkarır. Bu da insan sağlığı için oldukça zararlıdır. İşte bu nedenle elektrik panolarınızda kullanacağınız halojensiz kablo kanalları yangına maruz kaldığında zehirli gaz oluşturmayacak ve insan sağlığını riske atmayacaktır.

Halojen içeren bir malzeme yandığında ortaya çıkan hidroklorür (HCl) havadaki gazlarla birleşerek hidroklorik asit meydana çıkarır. Bu da insan sağlığı için oldukça zararlıdır. Click To Tweet

Klemsan Halogen Free Kablo Kanalları

-EN 45545-2 Avrupa Birliği Demiryolu standartına uygundur.

-R22-R23 yangın güvenliği ve HL1-HL2-L-HL3 tehlike sınıflarını karşılar

-Düşük duman yoğunluğu, alev geciktirici ve UL94 uyumlu

-V0 yanmazlık sınıfına sahip PC/ABS madde

Önceki İçerik2020 Yılında Üretim Endüstrisinde Göreceğimiz 5 Yenilikçi Trend
Sonraki İçerikNesnelerin İnterneti ve 5G Teknolojisi
1974 yılında kurulan KLEMSAN gerçekleştirdiği yatırımlar ile Türkiye'de 7 dünyada 12 ofis ve geniş bayi ağı ile global bir marka haline gelmiştir. Gerçekleştirdiği AR-GE ve üretim yatırımları ile ürün portföyünü ve üretim kapasitesini her geçen gün arttırmaktadır. Elektroteknik, Elektronik, Kablo Yönetimi ve Markalama ürünleri tasarım ve üretimini; Elektronik ürünler için yazılım, donanım, test aparat-makine özel yazılım tasarım ve üretimini; Proseslere özel, standart dışı makine tasarım ve üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirerek uluslararası standart ve uygunluklar çerçevesinde üreten KLEMSAN; Ürünlerinin her koşulda ve her yerde müşterilerine aynı kalite de ulaşmasını sağlamaktadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here