Elektrik ve Bakım Uzmanları İçin En İyi 5 Mobil Uygulama

0
3840

Teknoloji hayatımıza her geçen gün daha çok girerken, mobil uygulamalar da iş dünyası için giderek daha yaygın bir hale geliyor. Doğru kullanıdığında akıllı telefon ve tabletler, iş ve bakım süreçlerimizde de bizlere kolaylık sağlıyor. Bu yazımıda en çok işinize yarayacağını düşündüğümüz 5 mobil uygulamayı sizler için araştırdık.

Klemsan KIO Mobile Uygulamasını İndirdiniz mi?

1-icircuit

Özellikle elektronikle ilgilenenler için harika özellikler sunan bu uygulama, iOS, Android ve Windows telefonlarla çalışabiliyor. Gerçek zamanlı olarak hem analog hem de dijital sinyalleri simüle edebildiğiniz bu uygulama, 30dan fazla elementin kullanılmasına izin veriyor. Bunlar;

  • Sinyal jeneratörleri, Gerilim kaynakları, Akım kaynakları ve Bağımlı kaynaklar
  • Hoparlörler, Mikrofonlar, Buzzers, DC Motorlar ve LED’ler
  • ADC’ler ve DAC’ler
  • Lojik kapılar: AND, VEYA, NAND, NOR, XOR
  • 38 7400 serisi dijital parçalar
  • 7 segmentli ekran ve sürücü
  • Simüle edilmiş AM ve FM sinyallerine sahip anten

2-Mobile Electrician Pro

Elektrik uzmanları en çok yoran şeylerden biri formüller ve hesaplamalarla uğraşmaktır. Bu uygulama sayesinde, gerilim düşüm hesaplarından, yıldız-üçgen dönüşümüne birçok hesaplamayı hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

3-EveryCircuit

EveryCircuit uygulaması, farklı önemli elektronik devrelerin nasıl tasarlandığını ve nasıl çalıştığını anlamanızı sağlar. Bu uygulamada, Mantık kapısı, LED yanıp sönen devreler, Dirençli, endüktif, kapasitif, operasyonel amplifikatör ve diğer elektrik ve elektronik devreleri gibi herhangi bir elektrik veya elektronik devre oluşturabilirsiniz. Tasarlamak ve oynamak için dokunmatik ekranınızı kullanabilirsiniz. Dalga formları ile dinamik yük, akım ve voltaj renkli animasyonları izleyebilirsiniz.

4-Electrical Calculation

Bu uygulama, reaktif gücü azaltan, yani güç faktörünü iyileştiren, izin verilen maksimum güç kurulumunu ve kısa devre akımını, Gerilim düşüşünü hesaplar. Otomatik anahtar akımını hesaplayan, minimum ve maksimum kablo ve kablo boyutunu hesaplayan elektrik sistemi tasarlamanıza olanak tanır. Toprak elektrotlarının sayısını ve toprak direncini vb. hesaplayabilirsiniz. Önemli elektrik ve elektronik mühendisliği hesap makinelerini arıyorsanız, bu uygulama tam size göre.

5-Electrical Wiring Diagram

Bu uygulama, farklı elektrik şemaları tasarlamanıza ve çizmenize olanak tanır. Elektrik mühendisleri ve teknisyenler için çok iyi bir uygulamadır. Bu uygulamada bulabilecekleriniz;

  • Elektrik tesisat şemaları
  • Aydınlatma kablosu diyagramı
  • Elektrik devresi
  • Devre şeması ve semboller
  • Elektrik şeması
  • Adım aydınlatma anahtarı nasıl bağlanır
  • Kablo renk kodu tablosu

Önceki İçerikUL 94 Standartı Nedir?
Sonraki İçerikFabrikalarda Enerji Tasarrufu İçin 5 Önemli İpucu
1974 yılında kurulan KLEMSAN gerçekleştirdiği yatırımlar ile Türkiye'de 7 dünyada 12 ofis ve geniş bayi ağı ile global bir marka haline gelmiştir. Gerçekleştirdiği AR-GE ve üretim yatırımları ile ürün portföyünü ve üretim kapasitesini her geçen gün arttırmaktadır. Elektroteknik, Elektronik, Kablo Yönetimi ve Markalama ürünleri tasarım ve üretimini; Elektronik ürünler için yazılım, donanım, test aparat-makine özel yazılım tasarım ve üretimini; Proseslere özel, standart dışı makine tasarım ve üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirerek uluslararası standart ve uygunluklar çerçevesinde üreten KLEMSAN; Ürünlerinin her koşulda ve her yerde müşterilerine aynı kalite de ulaşmasını sağlamaktadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here