Son yıllarda ülkemizde gittikçe artan enerji tüketiminin yanında, artan enerji fiyatları işletmeleri enerji verimliliği ve izleme konusunda daha bilinçli ve istekli olmaya itti. Bunun yanında 2007 yılında çıkan 5627 sayılı Enerji Verimliliği kanunu, bu konuda işletmeler bazı tavsiyeler ve yaptırımlarda bulununca enerji verimliliği uygulamaları birçok kesimde bilinir hale geldi.
Nitekim ülkemizin enerji ihtiyacı çok hızlı bir şekilde artmakta. 2006 yılına göre 2020 yılında, sanayide 2.5 kat, binalarda 2 kat, ulaşımda ise 2.3 kat daha fazla enerjiye ihtiyaç duyacağız. Bu artan ihtiyaca karşılık, üretilen her bir enerjinin verimli olarak tüketilmesi daha rekabetçi bir üretim için olmazsa olmazdır. Enerji verimliliği sanayi kuruluşlarının çevre performans gelişmelerini etkileyen en temel unsurların başında gelir. Çimento, metal ve maden, kağıt endüstrisi gibi enerji girdilerinin oldukça yüksek olduğu tesislerde enerji giderleri şirketlerin rekabet üstünlüğü ve sürdürülebilirliğini doğrudan etkiler. Ülkemizin toplam enerji tasarrufu hedefi ise 2020 yılına kadar, birim milli gelir başına tükettiği enerjiyi %15 oranında azaltabilmektir. Elektrik enerjisi bu amaca ulaşmada kritik rol oynamaktadır. Türkiye’de birincil enerjinin %24’ünü, elektriğin %47’sini sanayi sektörü kullanmaktadır. OECD ülkeleri içinde enerji yoğunluğu yüksek ülkelerin başında geliyor olmamız, sanayide ciddi oranda enerji tasarrufuna ihtiyacımız olduğunu göstermektedir.
İlginizi Çekebilir: Klemsan Enerji İzleme Çözümleri
Klemsan Enerji Analizörü
Enerji analizörü, 3 faz enerji izleme, kapsamlı şebeke kontrol ve analizi sağlayan bir otomasyon cihazıdır. Enerji ölçümü, veri depolama, DIO uygulamaları, transdüser uygulamaları gibi birçok gelişmiş uygulama özelliğine sahiptir. Enerji analizörü, elektrik şebekeniz için yüksek hassasiyette elektriksel parametre ölçümü ve genişletilmiş enerji ölçüm çözümleri sağlar.
Modbus iletişim sayesinde ölçümlenen veya cihaz hafızasına kaydedilen tüm değerler uzaktan izleme sistemine aktarılabilir. Zaman ve tarih kayıtlı olarak minimum, maksimum ve ortalama değerleri, enerji değerleri, demand değerleri gibi bilgilerin kayıtları ile 3 faz enerji ve güç ölçümü sunar. Dijital girişler ekipman durum/pozisyon izleme, jeneratör veya sayaç tarafından kullanılan ikinci tarifeyi aktive etme için kullanılabilir. Dijital çıkışlar dahili enerji ölçer ile senkronize edilmiş bir impulsun alınması için kullanılabilir.
Neden Klemsan Enerji Analizörü?
- Akım girişleri 1 saniye süre için 100A bir dalgalanmaya dayanabilir
- Teknoloji harikası tasarım; modüler dizayn, bağlantı kablosuz, sabitleme vidasız iç tasarım
- Pano veya ray montaj seçenekleri
- 3 faz ve 1 faz seçenekleri
- Ayarlanabilir çoklu-tarife enerji ölçer l 4 quadrant ölçüm
- 51’inciye kadar harmonik ölçüm
- Programlanabilir analog çıkışlar
- Programlanabilir dijital giriş ve çıkışlar
- Programlanabilir alarm çıkışı
- Modbus iletişim
- Ultra parlak yedi segment ekran sayesinde uzak mesafeden görünürlük
- AC/DC güç kaynağı
- Gerçek Zamanlı Saat
- Akım trafosuna bağlantı: x/1A veya x/5A
- IEC standartlarına uygun yüksek ölçüm hassasiyeti
- Yüksek seviye elektromanyetik uyumluluk (EMC), bozulmalara karşı maksimum dayanım
- Kendi kendini söndürebilen plastik dış yapı
Klea 220P Enerji Analizörü | Videomuzu Hemen İzleyin!