Astronomik Zaman Rölesi

0
3496

Astronomik zaman rölesi, ayarlanan coğrafik koordinatlara/seçilen şehir bilgisine göre ve gerçek zaman saatine göre çalışan, fotosel veya başka dış sensöre ihtiyaç duymadan güneşin doğuşunu ve batışını hesaplayıp bu saatleri baz alarak röle kontaklarının açılıp kapanmasını sağlar. Klemsan Meastro astronomik zaman rölesi, akıllı haberleşme özellikleri ve kullanıcı dostu programlama yazılımı ile ihtiyaçlarınızı %100 karşılar.

İlginizi Çekebilir: Klemsan Trunkie Kablo Kanalı

Meastro Astronomik Zaman Rölesi Özellikleri

  • 100 adet programlama hafızası
  • 2x (AgSnO2) kontak
  • Ayarlanan konuma göre gün doğumu, gün batımı ve namaz vakitlerini otomatik olarak hesaplar
  • Kızılötesi haberleşmesi ile MEASTRO-R ile hızlı ve kolay programlama
  • Ücretsiz programlama yazılımı
  • 7 yıllık pil rezerv süresi
  • 100 adet programlama hafızası
  • Modüler panolara mükemmel uyum
  • Yüksek elektromanyetik uyumluluk (EMC) ile elektromanyetik parazitlere karşı maksimum dayanım

MEASTRO kızılötesi portu ve kumandası sayesinde bilgisayar yardımı ile hazırlanan programı, saati, konum ve namaz bilgilerini saniyeler içerisinde cihazınıza aktarır. MEASTRO kullanıcı tarafından programlanan saatlerde, gün doğumu veya gün batımı saatlerine göre, röle çıkışlarına bağlı cihazları kontrol eder. Sokak aydınlatmaları, cami aydınlatma ve klimaları astronomik zaman saati ile kontrol ederek enerjiden tasarruf sağlar. 2 adet kontak için toplamda 100 adet programlama hafızasına sahiptir. Kullanıcı arayüz programı sayesinde programınızı çok daha hızlı şekilde programlayabilirsiniz. Ayrıca çift yönlü olarak cihazdan kumandaya ya da kumandadan cihaza kızılötesi veri aktarımını sağlayan kumandası ile hızınızı 2 katına çıkarabilirsiniz.

Nerelerde Astronomik Zaman Saati Kullanılır?

  • Sokak, cadde aydınlatmaları
  • Site aydınlatmaları
  • Üniversite ve okullarda
  • Cami aydınlatma ve iklimlendirme sistemlerinde. Park bahçe ve tarla sulama alanlarında Bankamatik, mağaza vitrini, reklam panoları aydınlatmalarında dijital zaman rölesi olarak kullanılır.

İlginizi Çekebilir: Sanayide Enerji Verimliliği

Sokak ve Cadde Aydınlatmaları

Cadde, sokak, park ve bahçe gibi açık alanlarda, üniversite, okul ve bina gibi kapalı alanlarda belirli periyotlarda aydınlatma elemanlarının açılıp kapatılmasının gerektiği yerlerde, insan gücünden bağımsız, MEASTRO astronomik zaman rölesi kullanılır. Güneşin doğuş ve batış saatinin, gelecek 100 yıldaki değişimini hesaplayan MEASTRO sayesinde enerjiden tasarrufu sağlanır. Ayrıca haftanın günlerine göre farklı programlar yapılarak, aydınlatma sistemlerinin periyodik kontrolünü sağlar.

Cami, Site Aydınlatma ve İklimlendirme

Banka ATM’leri, mağaza vitrinleri, reklam panoları ve daha birçok alanda insan gücünden ve enerjiden tasarruf sağlamak amacı ile MEASTRO kullanılır.

Park, Bahçe ve Tarla Sulama

Tarım alanları, park veya bahçe sulama sistemlerinde günde bir veya birkaç kez ya da gün doğumundan belirlenen süre kadar önce çalıştırılacak su pompalarının kontrolü astronomik zaman rölesinin programlanması ile kolaylıkla yapılabilir.

Dijital Zaman Rölesi

MEASTRO‘nun astronomik zamandan bağımsız, kullanıcının belirlediği gün ve saatlerde sadece dijital zaman rölesi olarak kullanabilen modelleri de mevcuttur.

Önceki İçerikGeleceğin Üretim Sanayisi Hakkında Muhtemelen Duymadığınız 7 Dikkat Çekici İstatistik
Sonraki İçerikHarmoniklerin Zararları Nelerdir?
1974 yılında kurulan KLEMSAN gerçekleştirdiği yatırımlar ile Türkiye'de 7 dünyada 12 ofis ve geniş bayi ağı ile global bir marka haline gelmiştir. Gerçekleştirdiği AR-GE ve üretim yatırımları ile ürün portföyünü ve üretim kapasitesini her geçen gün arttırmaktadır. Elektroteknik, Elektronik, Kablo Yönetimi ve Markalama ürünleri tasarım ve üretimini; Elektronik ürünler için yazılım, donanım, test aparat-makine özel yazılım tasarım ve üretimini; Proseslere özel, standart dışı makine tasarım ve üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirerek uluslararası standart ve uygunluklar çerçevesinde üreten KLEMSAN; Ürünlerinin her koşulda ve her yerde müşterilerine aynı kalite de ulaşmasını sağlamaktadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here