Geleceğin Üretim Sanayisi Hakkında Muhtemelen Duymadığınız 7 Dikkat Çekici İstatistik

0
4527

Dijitalleşme ve Endüstri 4.0 bugün hiç olmadığı kadar üretim sanayisini doğrudan şekillendiriyor. IoT’den Dijital İkiz‘e birçok noktada yenilikçi teknolojiler ortaya çıkarken, verimlilikten, üretim çıktılarına birçok süreç köklü bir değişimden geçmekte. Peki geleceğin üretim sanayisinde bizleri neler bekliyor? 7 ilgili çekici istatistiği bir araya getirdik.

İlginizi Çekebilir: 2019 Yılı IoT Trendleri

1-Endüstriyel IoT (IIoT) üretim ve global ekomonik pazarın en önemli bileşenlerinden biri haline gelecek. 2030 yılına kadar, IIoT global ekonomiye 15 trilyon dolarlık katkı sağlayacak.

2-IoT, bulut sistemler ve yapay zeka ile iç içe geçerek robotlaşmaya büyük katkı sağlayacak. Corobot, yani işbirlikçi robot pazarı 2025 yılına kadar tam 8 kat büyüyerek 12 milyar doları geçecek.

3-3D yazıcıların üretim metotlarını ve proseslerini değiştireceği bir gerçek. Ancak 3D yazıcılar, yarı iletken teknolojisini geliştiren en önemli etkenlerin başında gelecek. Buna göre 6 milyar dolar değerinde yeni yarı iletken tesis yatırımı yapılacak.

4-Sensörler önümüzdeki süreçte en çok konuşulan ürünlerden biri olacak. Ancak bu konuda daha iyi haberlerimiz var. Sensör fiyatları ve maliyetleri ciddi oranda düşme eğilimi göstermekte. 2004 yılında ortalama 1.30 dolar olan bir IoT sensörü, 2020 yılında 0.38 dolara kadar düşecek.

5-Endüstri 4.0 ile birlikte akıllı üretim teknolojileri hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başladı. 2021 yılına kadar G-2000 (En büyük Global 2000 üretim kuruluşu) %20lik kısmı akıllı üretim teknolojilerine geçiş yapacak. Bu da 45 milyar dolar olan akıllı üretim pazarının 2021 yılında 69.19 milyar dolara çıkacağını gösteriyor.

6-G-2000 şirketlerinin % 30’u dijital ikizleri ve IoT bağlantılı ürün yenilikleri geliştirerek, katma değerlerini %25den fazla arttıracak.

7-Bütün bu gelişmeler üretimde insansızlaşmayı gündeme getirecek. Ancak tüm bu üst düzey teknolojiler, üretimde çok daha farklı iş kolunun ortaya çıkmasını sağlayacak. Sadece ABD’de önümüzdeki 10 yılda üretim alanında 3.5 milyon yeni iş ortaya çıkarken, bunun 2 millyonu henüz yeri dolmamış işlerden oluşuyor.

Önceki İçerik2018-2019 Enerji Verimliliği Destekleri
Sonraki İçerikAstronomik Zaman Rölesi
1974 yılında kurulan KLEMSAN gerçekleştirdiği yatırımlar ile Türkiye'de 7 dünyada 12 ofis ve geniş bayi ağı ile global bir marka haline gelmiştir. Gerçekleştirdiği AR-GE ve üretim yatırımları ile ürün portföyünü ve üretim kapasitesini her geçen gün arttırmaktadır. Elektroteknik, Elektronik, Kablo Yönetimi ve Markalama ürünleri tasarım ve üretimini; Elektronik ürünler için yazılım, donanım, test aparat-makine özel yazılım tasarım ve üretimini; Proseslere özel, standart dışı makine tasarım ve üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirerek uluslararası standart ve uygunluklar çerçevesinde üreten KLEMSAN; Ürünlerinin her koşulda ve her yerde müşterilerine aynı kalite de ulaşmasını sağlamaktadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here