IoT Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Gerçek

0
2323

IoT yani Nesnelerin İnterneti her geçen gün daha sık duyduğumuz ve aşina olduğumuz bir kavram oldu. IoT,  aslında ilk defa 1991 yılında Cambridge Üniversitesi’ndeki akademisyenlerin kahve makinalarını izlemek için kurdukları akıllı kamera sistemi ile literatüre girdi. Bugün baktığımızda nesnelerin interneti, aklımıza gelebilecek her türlü nesnenin internet erişiminin sağlayabilmesi ve bu erişim sayesinde, diğer nesnelerle etkileşim halinde olabilmesidir. IoT kavramı ile birlikte tüm dünyayı kapsayan, birbiri ile kolaylıkla haberleşebilen bir nesne ağı da meydana gelebilecektir. Böylece birçok veriyi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde toplarken, bu verileri anlamlandırarak, yararlı bilgilere çevireceğiz.  Peki IoT neden bizi bu kadar heyecanlandırıyor? Şimdi buna bakalım.

İlginizi Çekebilir: Klemsan KIO Platformu

1-2008 yılında internete bağlı cihaz sayısı, ilk defa dünyada yaşayan insan sayısını geçmişti. 2020 yılında ise, bu sayı üstsel bir şekilde artarak, 50 milyar sınırına dayanacak.

2-Önümüzdeki 20 yıl içinde IoT sayesinde, GDP (Gross Domestic Product Gayri Safi Yurtiçi Hasıla) 10 ile 15 trilyon dolar artması bekleniyor. (Dünya Genelinde)

3-2020 yılında 250 milyon aracın internet bağlantısının olacağı düşünülüyor. Böylece araç servisleri ve otonom sürücüler çok daha etkin bir hale gelecek.

4-2016 yılında dünya genelinde, üretim tesisleri IoT yatırımları veya servisleri için 102.5 milyar dolar harcadı. Daha da önemlisi  üretici firmaların %66’sı IoT uygulamalarının kendileri için rekabet avantajı sağlamada olmazsa olmaz olarak görüyor.

5-Machine-to-machine (M2M) Makinadan- Makinaya bağlantı, bu yılın başında 5 milyarı geçti. 2024 yılında ise bu rakamın, 27 milyara ulaşırken, bunun %21’i Çin, %20’si Amerika’da gerçekleşecek.

6-Dünya genelinde IoT sistemlerinin global üretim firmalarına entegre edilmesi ile %15’i bulan bir üretim artışı sağlanacak.

7-2021 yılında Asya en büyük IoT pazarı haline gelerek, yılda 676 milyar dolarlık bir pazar yaratacak.

8-Üretim ve fabrikalar IoT için en büyük segment haline gelecek. Endüstriyel üretim tesislerinin IoT pazarı için büyüklüğü 2021 yılında yarım trilyon doları bulacak.

9-2010 yılında 1 milyon GB veriyi depolama maliyeti ortalama 80.000 dolar iken, bu rakam 2020 yılında 4 doların altına düşecek.

10-Üretim tesislerinin 2020 yılına kadar IoT yatırımları toplamı, 70 milyar dolar civarında olması bekleniyor.

Sonraki İçerikKLEA 220P – Temel Ayarlar Menüsü
1974 yılında kurulan KLEMSAN gerçekleştirdiği yatırımlar ile Türkiye'de 7 dünyada 12 ofis ve geniş bayi ağı ile global bir marka haline gelmiştir. Gerçekleştirdiği AR-GE ve üretim yatırımları ile ürün portföyünü ve üretim kapasitesini her geçen gün arttırmaktadır. Elektroteknik, Elektronik, Kablo Yönetimi ve Markalama ürünleri tasarım ve üretimini; Elektronik ürünler için yazılım, donanım, test aparat-makine özel yazılım tasarım ve üretimini; Proseslere özel, standart dışı makine tasarım ve üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirerek uluslararası standart ve uygunluklar çerçevesinde üreten KLEMSAN; Ürünlerinin her koşulda ve her yerde müşterilerine aynı kalite de ulaşmasını sağlamaktadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here