Sis Bilişim Nedir?

0
5205

Bulut teknolojisi insanların günlük yaşamına yeni girmeye başlamış ve yararlılığı sorgulanan bir yeniliktir. Bulut teknolojisinin en sık kullanılan örneklerinden biri, telefonda tutulmayan verilerin veya uygulama bilgilerinin kablosuz bağlantılar kullanılarak bulutta tutulmasıdır. Bu verilere ihtiyaç duyulduğunda ise buluttan doğrudan kullanıma hazırdır. Bulutta bekleyen nispeten büyük verilerin acil durumlarda iletiminin uzun sürmesi çeşitli sıkıntılar doğurmaya başlamaktadır. IoT teknolojilerinin gün geçtikçe daha ileriye taşınması ve ürettiği verilerin de katlanarak büyümesi hız probleminin önümüzdeki dönemde daha ciddi bir şekilde insanların önüne çıkacağı anlamına gelmektedir.

2015 yılının Kasım ayında bulut teknolojilerinde beklenen problemler neticesinde Dell, Intel, Microsoft, Princeton Üniversitesi, ARM, Cisco desteğiyle kurulmuş olan OpenFog Consortium yeni bir terimi ortaya çıkarmıştır. Sis bilişim bulut teknolojisinin sınırlarının aşıldığı zamanlarda, yetersiz kaldığı anlarda kullanılmak için geliştirilmiştir.

İlginizi Çekebilir: Klemsan KIO

Sis Bilişim Nedir?

İlk olarak Sınır Bilişim gibi isimlerle adlandırılan yeni teknoloji, günümüzde CISCO patenti ile Sis Bilişim adına kavuşmuştur. Peki, sis bilişim nedir? Sis bilişim, veri analitiğini gerçek zamanlı olan ve güvenliği en üst noktaya taşımak isteyenlere göre geliştirilen bir yöntemdir. Bu sistemde anlık olarak veri işlemenin önemi üzerinde durulmuştur. Örneğin hacker saldırısı gibi veri işleme hızının çok yüksek olması gereken durumlarda milisaniyeler içerisinde işlenip aksiyon alınması gerekmektedir. Bu noktada sis teknolojisi, bulutun veremediği hızı sunmaktadır.

Sis teknolojisinin günlük hayatta ilk görülmeye başlanacağı yerler ise akıllı şehirler kapsamında kullanılan akıllı trafik ışıklarıdır. Trafiğin yoğun olduğu zamanlara, yoldaki kaza durumuna ve hava durumuna göre akıllı bir şekilde lokal olarak her ışık hızı otomatik olarak hesaplanacak ve ışıklar birbiri ile iletişim kuracaklardır. Bu sistemin özellikle büyük şehirlerde birçok yol, trafik probleminin ortadan kalkmasına fayda sağlayacağı düşünülmektedir.

Sis teknolojisi ile birlikte sağlanacak başka faydalar da bulunmaktadır. Yeni teknoloji öncelikle verilerin işlenmesi ve depolanması sürecindeki maliyetleri düşürmektedir. Ek olarak verinin depolanması veya kaynaktan çıkarılması sürecinde çok daha güvenilir bir ortam yaratmaktadır. Hız konusunda ise gerçek zamanlı analiz ve kararlar için çok daha yararlı bir kullanım sunmaktadır.

Önceki İçerikKIO ile Parafudrların İzlenmesi
Sonraki İçerikKlemsan Optokuplör Modülleri
1974 yılında kurulan KLEMSAN gerçekleştirdiği yatırımlar ile Türkiye'de 7 dünyada 12 ofis ve geniş bayi ağı ile global bir marka haline gelmiştir. Gerçekleştirdiği AR-GE ve üretim yatırımları ile ürün portföyünü ve üretim kapasitesini her geçen gün arttırmaktadır. Elektroteknik, Elektronik, Kablo Yönetimi ve Markalama ürünleri tasarım ve üretimini; Elektronik ürünler için yazılım, donanım, test aparat-makine özel yazılım tasarım ve üretimini; Proseslere özel, standart dışı makine tasarım ve üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirerek uluslararası standart ve uygunluklar çerçevesinde üreten KLEMSAN; Ürünlerinin her koşulda ve her yerde müşterilerine aynı kalite de ulaşmasını sağlamaktadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here